Vistas de página en total

lunes, 2 de junio de 2014

AZUKREA, TOXIKOA.

(...) "Azukreari buruzko egia toxikoa" artikuluaren hiru egileek (Nature, 2012ko otsailaren 2a) defendatzen dute -eta ez dira bakarrak- alkohola eta azukrea oso antzekoak direla osasunari eragiten dieten kalteari dagokionez.

Haien esanean, sindrome metabolikoaren barruan sartzen diren gaitzek (gaixotasun kardiobaskularrak, hipertentsioa, diabetesa, arazo lipidikoak) erantzule garbia dute, azukrea, eta azukre hori freskagarrietan eta prozesatutako elikagaietan bildua iristen da kontsumitzaileengana. Hain zuzen ere, azukrearen kontsumoa hirukoiztu egin da munduan azken 50 urteetan, mendebaldeko dieta hedatu eta prozesatutako elikagaien kontsumoa areagotu ahala.

Osorik irakurtzeko sakatu HEMEN

No hay comentarios:

Publicar un comentario